לפנייה מהירה לחצו
top image

חדלות פירעון ושיקום כלכלי

תמונה של חדלות פירעון ושיקום כלכלי

החוק החדש (שנכנס לתוקפו ב-2019), ׳חדלות פירעון ושיקום כלכלי׳, מחליף את חוק פשיטת הרגל, והוא כולל כמה היבטים מדהימים ביותר, כולל: שינוי התפיסה לגבי מעמד החייב והנושה, קיצור לוח הזמנים, והתחשבות בערכים חברתיים שונים. שיינר הינו מיוזמי החוק.

חדלות פירעון ושיקום כלכלי

השינוי המובהק: עד לחקיקת החוק החדש, הסדרת חדלות הפירעון לאנשים פרטיים נעשתה במסגרת חוק פשיטת רגל, ואילו הסדרת חדלות הפירעון של תאגידים נעשתה במסגרת פקודת החברות. החוק החדש ׳חדלות פירעון ושיקום כלכלי, מכנס תחת קורת גג אחת את כל החוקים הנוגעים לחדלות פירעון הן של אנשים והן של תאגידים.
מה עוד השתנה? לחוק חדלות פירעון יש מטרות הומניות יותר, בהשוואה לחוקים לפשיטת רגל. ההסדר החדש כבר לא מייחס לאדם בחובות חוסר אחריות או עבריינות שגרמו לצבירתם. אדרבה, המחוקק במאה ה-21 מתבונן על התמונה הרחבה יותר, מבין את מורכבות החיים והקושי להתפרנס, ומתוך כך מבין גם שהתנהלות כלכלית לקויה לא בהכרח קשורה לרשלנות או רמייה.

לקריאת המאמר בנושא של חדלות פירעון>>

 מטרות החוק החדש

הנה כמה מהמטרות המובהקות של חוק ׳חדלות פירעון ושיקום כלכלי׳:

  • חדלות פירעון ושיקום כלכלי החוק נועד לאפשר החזרת החוב לנושים ולאפשר לחייבים להשתקם פיננסית ולפתוח בחיים כלכליים חדשים.
  • החוק פותח דרך להבראה פיננסית, ומונע את הפיכת החייבים לנטל על החברה. בסופו של דבר, אנשים השקועים בחובות עד צוואר, עלולים להפוך לנטל על כלל האזרחים הנדרשים לשאת יותר בעול המסים.
  • החוק נועד לקצר תהליכים, וליצור וודאות רבה יותר בקרב הנושים והחייבים כאחד.

תוכנית החזרי החוב

לעומת החוק הקודם שבו הנושים ׳הקטנים׳ יותר היו בעדיפות נמוכה מהנושים ׳הגדולים׳ יותר, בחוק ׳חדלות פירעון ושיקום כלכלי׳ הנושים ׳הגדולים׳ מאבדים ממעמדם לטובת הנושים ׳הקטנים׳ יותר. המשמעות היא שהנושים ׳הגדולים׳ כבר לא נהנים מעדיפות ראשונה, וחלק רב יותר מכספי החייב מועברים לנושים ׳הקטנים׳ – שעבורם הפירעון הוא משמעותי יותר.

עוד כתבות:

הסדרי חובות >> | תשלום להוצאה לפועל >>

חדלות פירעון ושיקום כלכלי

לעומת החוק הקודם, שאיפשר להליכים להימשך לאורך שנים רבות, החוק החדש של ׳חדלות פירעון ושיקום כלכלי׳, קבע תהליך שאורכו 4 שנים בלבד. למעשה, החוק החדש משחרר את החייב מתהליך מסורבל, ארוך ובלתי נסבל, ומעניק לו אופק כלכלי חדש.

לסיכום המאמר

בחוק הקודם, רק בית המשפט המחוזי היה רשאי לטפל במקרי פשיטת רגל. החוק החדש של ׳חדלות פירעון ושיקום כלכלי׳, מסווג את הטיפול לפי גובה סכום החובות (נכון ל-2022):
בחוב שמעל 153,152.17 ₪, ההליכים יטופלו על ידי ׳הכונס הרשמי׳ (הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי).
בחוב שנמוך מ-153,152.17 ₪, ההליכים ינוהלו בהוצאה לפועל.
שימו לב, המחוקק מבדיל בין חייבים שנקלעו לחובות מסיבות שקשורות להתנהלות כלכלית לקויה או להתנהלות בתום לב, לבין חובות שנצברו כתוצאה ממעשי הונאה ועבריינות. במקרה האחרון, ההליכים נגד החייבים ינוהלו במסגרת המשפט הפלילי.
שיינר, בשונה מעורכי דין, מסוגל להביא תוצאה טובה יותר מהליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי.
תוכניות ההבראה הכלכליות של שיינר הינן עבור ההליך הזה.

החוב גדול עליכם? צרו איתנו קשר

  • או מלאו פרטים ונחזור אליכם